Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

5 tips voor een heerlijke nazomer

Geplaatst: 25-08-2022
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

Het prachtige weer van deze zomer houdt nog even aan en daar word ik zelf wel erg blij van. Nog meer dagen dat we buiten in de tuin, op het terras of op het balkon kunnen genieten. Maar welke items mogen nou zeker niet ontbreken voor een heerlijke nazomer? Ik geef mijn top 5 tips voor deze nazomer.

Tip 1. Een comfortabele loungeset

Het meest belangrijke voor een mooie nazomer is natuurlijk een goed tuinmeubel. Ga je voor een comfortabele loungeset, een praktische tuintafel met fijne loungestoelen of liever een ligbed? Ik weet het wel! Een fijne loungeset mag in mijn tuin niet ontbreken. Dit zijn mijn favoriete loungesets op dit moment:

  1. Montana loungeset

Deze trendy tuinset staat naar mijn mening perfect in een moderne tuin. De Montana loungeset heeft een onderhoudsvriendelijk aluminium frame en comfortabele zitkussens van olefin stof. Fijn aan deze loungeset is dat je de loungebank en twee loungestoelen zo kunt plaatsen als je wilt. De Montana is er ook in een hoekbank, inclusief kussens.

  1. Darwin hoekbank

Het mooie aan deze moderne hoekset vind ik dat je lekker veel zitruimte hebt. Doordat hij uit losse elementen bestaat, kun je hem zowel links als rechts verlengen. Ideaal voor een avondje gezelligheid met vrienden of familie. De hoekbank staat perfect onder een overkapping. 

  1. Orlon hoekbank

Een prachtige loungehoek creëer je met de Orlon tuinset. De royale hoek is zowel links als rechts te plaatsen. Goed om te weten is dat de Orlon hoekbank gemaakt is van wicker; een hoogwaardig kunststof. De lichtgrijze kleur matcht perfect bij het aluminium frame. Goede keuze voor de overkapping al zeg ik het zelf.

Bekijk alle loungesets

Loungesets en hoekbanken

Tip 2. Accessoires (die je ook warm houden)

In de nazomermaanden september en oktober kan het sneller afkoelen in de avond. Daarom ben ik helemaal fan van plaids en kleedjes. De hippe plaids van Robbies (die ik normaal binnen heb liggen) kun je gemakkelijk mee naar buiten nemen. Heerlijk vind ik het om zo warm en cosy nog even van de zonsondergang te genieten. Mijn favorieten zijn de warme Wuzzy plaids en kussens van By-Boo in drie mooie kleuren: goud, perzik en zwart. Natuurlijk kun je de kussens en plaids ook als decoratie gebruiken bij je tuinset, zeker wanneer deze onder de overkapping staat.

Ook leuk zijn de zachte nep vachtjes als decoratie bij de loungeset. Net als een kleedje drapeer je hem heel leuk over de loungestoel of tuinbank. Wanneer het weer winter wordt, kunnen de vachtjes gewoon mee naar binnen. Ze zijn dus ook voor binnen in het interieur zoals de woonkamer of slaapkamer geschikt. De vachtjes zijn te vinden bij Robbies in vier leuke kleuren en tegen een mooie prijs. 

Zelf ben ik erg fan van natuurlijke kleuren, dus ik zou gaan voor een combinatie van perzik (oranje, roest) en zand.

Tip 3. Sfeervol verlicht met kaarsen

Bij zwoele nazomeravonden denk ik meteen aan kaarsen. Mijn favorieten zijn de heerlijke geurkaarsen van WoodWick. Deze zijn er in verschillende geuren maar knisperen ook nog eens zo lekker als een haardvuur. Hiermee creëer je sowieso heel veel sfeer. De kaarsen zijn ook ideaal voor binnen in huis in de winter.

Een andere tip van mij: ga voor LED verlichting in de parasol. Wanneer je de parasol nog tot laat in de avond openhoudt, houd je ook nog extra warmte 'binnen'. De parasolverlichting van Platinum is er in meerdere kleuren en zorgt gegarandeerd voor extra sfeer.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ingebouwde LED verlichting. Dan zijn de Challenger Glow pararols een perfecte keuze.

Robbies Challenger Parasol Glow

Tip 4. Extra gezelligheid met accessoires

Zit je net lekker buiten om van de zonsondergang te genieten, bedenk je je dat je een hapje & drankje bent vergeten. Dat overkomt mij maar al te vaak. Een handig item is dan een metalen dienblad van LABEL51. Deze zijn verkrijgbaar in twee kleuren en diverse maten. Zo neem je alles in een keer mee naar buiten.

Nog meer gezelligheid creëer je door extra accessoires zoals een decoratie vaas of eentje met (droog)bloemen. In het assortiment bij Robbies vind je hele leuke & hippe vazen.

Kijk hiervoor bij de keukenaccessoires

Tip 5. Goed voorbereid met beschermhoezen

Niks is zo fijn als een goede voorbereiding. Je kunt wel een mooie loungeset hebben, maar wat als het regent? Mijn tip: bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes van AeroCover. Bij Robbies heb je veel keuze in hoezen en verschillende afmetingen. Er zijn namelijk beschermhoezen voor tuintafels, tuinsets, loungesets en parasols.

Bekijk alle beschermhoezen

Ik wens jou een hele fijne nazomer! Ben je op zoek naar meer inspiratie voor in de tuin? Bekijk dan eens het hele assortiment.

 

Blog overzicht