Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Praktische en stijlvolle tuinmeubels voor buitencomfort

Geplaatst: 26-06-2023
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

In deze blog wil ik graag enkele fijne opties voor tuinmeubelen met je delen. Tuinmeubelen die niet alleen direct leverbaar zijn, maar naar mijn mening ook echt zorgen voor comfort en stijl in je tuin of op je balkon. Of je nu op zoek bent naar tuintafels, tuinstoelen of parasols, ik heb de perfecte suggesties voor je. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze prachtige opties voor jouw perfecte tuin in 2023.

Een echte uitkomst: in hoogte verstelbare tuintafels

In hoogte verstelbare tuintafels zijn echt zo'n gamechanger! Ik kan gewoon niet genoeg benadrukken hoe ideaal ik het vind om zo'n tafel in mijn tuin te hebben. Vooral wanneer je alleen ruimte hebt voor een loungeset, maar toch aan een hoge tafel wilt kunnen zitten, is dit dé oplossing.

Tuintafel als eettafel

Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt en de zon schijnt fel. Ik wil buiten ontbijten, maar ik wil niet voorovergebogen aan een lage tafel zitten. No problemo meer! Met mijn in hoogte verstelbare tuintafel kan ik hem gewoon omhoog brengen tot een comfortabele eetstand. Wat een luxe ervaring zeg; en dat in mijn eigen achtertuin! Ik kan mijn ontbijt in alle comfort opeten, onder het genot van zon of schaduw.

Tuintafel als salontafel

En als ik later op de dag vrienden over de tuinvloer krijg die bij mij komen borrelen, dan zet ik de tafel omlaag. Zo kunnen we relaxt onze drankjes en borrelhapjes pakken en gewoon lekker achterover in mijn loungeset leunen. Aangezien ik niet altijd de beste ben in keuzes maken, heb ik twee aanraders voor je!

In hoogte verstelbare tuintafel

De Camos tuintafel is een absoluut pareltje als het gaat om functionaliteit en veelzijdigheid. Deze tafel kan traploos versteld worden van 49 tot 72 cm hoogte dankzij de handige gasveer. Hierdoor kun je zowel loungen als dineren aan deze tafel. Het blad is gemaakt van keramische tegels, wat niet alleen een prachtige uitstraling geeft, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk is. Altijd fijn want ik houd van schoon ;-). Met afmetingen van 140 cm lengte en 85 cm breedte, biedt deze tafel voldoende ruimte voor al je buitenactiviteiten.

Maar ook het ontwerp van de Rubli tuintafel vind ik prachtig! De tafel is gemaakt van hoogwaardig aluminium in een stijlvolle matte antracietkleur. Het blad is gemaakt van veiligheidsglas en heeft een mooie print met een natuurlijke uitstraling. En daar houd ik van. Het voegt een vleugje elegantie toe aan je buitenruimte, waardoor het een plek is waar je trots op kan zijn!

Bekijk alle hoog/laag tuintafels

Houten tuinmeubelen met onderhoudsvriendelijk Polywood - De Arezzo Serie

De Arezzo serie is gewoonweg geweldig! Het combineert de warme en natuurlijke uitstraling van hout met het duurzame en onderhoudsvriendelijke polywood. En geloof me, dat is precies wat we nodig hebben hier in Nederland, waar het weer steeds extremer lijkt te worden.

Het mooie aan polywood is dat het de uitstraling van hout heeft, maar tegelijkertijd bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Geen gedoe meer met verkleuring of vervorming van je geliefde buitenmeubelen! Het maakt niet uit of de zon fel schijnt, het regent of zelfs als er een vleugje sneeuw valt, jouw Arezzo meubelen blijven er gewoon geweldig uitzien.

En laten we het assortiment van de Arezzo serie niet vergeten. Het is perfect voor mensen met een grote of juist kleine buitenruimte, zoals ik. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan meubelstukken, zoals tuintafels, tuinstoelen en loungestoelen. Het beste van alles is dat je zoveel onderdelen kunt combineren als je wilt, zodat je een complete en stijlvolle buitenruimte kunt creëren die perfect bij jouw formaat buitenruimte en je smaak past.

Mijn favorieten:

Arezzo tuinmeubelen

Zweefparasols - Eenvoudig en flexibel in schaduw creëren

Als je op zoek bent naar een praktische en flexibele oplossing om schaduw te creëren in je tuin, dan moet je echt een zweefparasol overwegen. Ik vind ze persoonlijk veel fijner dan normale parasols. In tegenstelling tot traditionele parasols die in het midden van een tafel worden geplaatst, hebben zweefparasols een zijwaartse armconstructie die je veel meer vrijheid geeft om schaduwrijke plekken te creëren.

Je kunt de parasol heel gemakkelijk verplaatsen en de positie aanpassen, zodat je altijd de gewenste schaduwdekking hebt, ongeacht waar de zon staat. Het mooie is dat veel zweefparasols ook kantelmechanismen hebben waarmee je de hoek van de parasol kunt aanpassen voor optimale bescherming tegen de zon. Met een zweefparasol kun je echt genieten van een heerlijke schaduwplek in je tuin, waar je ook maar wilt ontspannen of buiten wilt eten.

Ik vind zelf bijvoorbeeld een ronde zweefparasol, zoals de Challenger Glow 350cm, wat speelser dan een vierkante. Gelukkig kun je bij Robbies uit allebei de opties kiezen! En met een kleurkeuze die vaak uiteenloopt van zwart, zandkleurig, lichtgrijs en antraciet zit er altijd wel een kleur tussen die mooi matcht bij de rest van je tuin(meubelen)!

Assortiment parasols

Liever geen parasol? Ontdek schaduwdoeken!

Als je geen ruimte hebt voor een parasol, is een schaduwdoek ook echt een handige oplossing. Ik vind het geweldig omdat het gemakkelijk te installeren is en het veel flexibiliteit biedt bij het creëren van schaduw in kleine ruimtes. Je kunt het doek eenvoudig ophangen en aanpassen aan je specifieke behoeften. Het is een geweldige optie als je wilt genieten van schaduw, zelfs als je geen plaats hebt voor een grote parasol.

Probeer het eens en ontdek hoe handig een schaduwdoek kan zijn! Dit hoeft natuurlijk niet alleen als je een kleine buitenruimte hebt, maar kan ook een handige toevoeging zijn voor een extra schaduwhoekje in de tuin wanneer je hier genoeg ruimte voor hebt.

De mooiste schaduwdoeken

Parasols en schaduwdoeken

Bezoek de showroom van Robbies in Hoogeloon om deze meubelen te bekijken en kies de juiste opties die passen bij jouw smaak en behoeften. De klantvriendelijke medewerkers staan klaar om je te adviseren :) Je natuurlijk ook altijd je tuinmeubelen online shoppen.

 

Blog overzicht