Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Schaduwplek in de tuin

Geplaatst: 24-06-2021
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

De eerste zonnestralen van het seizoen zijn heerlijk. Maar nu het echt zomer is en de zon feller schijnt, gaan we weer op zoek naar fijne plekjes in de schaduw. Even ontsnappen aan de warmte, verkoeling opzoeken en onbezorgd buiten zitten zonder te verbranden. Ik krijg vaak de vraag hoe je een comfortabele schaduwplek creëert in de tuin. Voor een sfeervolle schaduwplek combineer ik vaak een heerlijk ligbed met een mooie en goede parasol.

De ideale schaduwplek creëren in de tuin

Heb jij al de plek voor ogen in de tuin of op je terras waar je schaduw wilt creëren? Hoe staat de zon hier en hoe lang? Ik visualiseer dan hoe groot de schaduwplek moet worden. Dan weet ik namelijk hoe de parasol komt te staan en hoe groot deze moet zijn. Moet deze kantelen en meedraaien met de zon of juist niet? Ben je op zoek naar een grote of juist een kleine parasol? Ook denk ik dan vast na over de stijl en kleur van de parasol.

Parasol uitkiezen voor schaduw

Voor een sfeervolle schaduwplek in de tuin is een goede parasol een must-have. Hiermee kan je onbezorgd in de tuin zitten. Bij het uitzoeken van een parasol vind ik een aantal punten erg belangrijk; kies de plek van de parasol, de grootte van de parasol, de look van de parasol (bijvoorbeeld modern of juist landelijk) en de handigheid van de parasol. Als ik deze punten heb beantwoord op mijn lijstje, kan ik al veel parasols afschrijven.

Parasol uitkiezen

Mijn favoriete parasols

Bij Robbies vind je ook trendy parasols waarmee je jouw tuin compleet kunt maken. Ik heb zelf bij Robbies ook een top 3 samengesteld met mijn favoriete parasols. Deze licht ik hieronder toe.

  • De Challenger Glow is een luxe zweefparasol. Deze staat zeker op mijn favorietenlijstje. Dit komt door het moderne design en het dubbele kantelsysteem. Dankzij dit kantelsysteem maak je ongelooflijk makkelijk verschillende schaduwplekken in de tuin. Ook heeft deze mooie parasol lichtstrips waardoor het nooit donker is onder de parasol. Wat mij betreft is dit echt dé parasol in een moderne, luxe tuin.
  • De Riva is ook een moderne parasol, maar wel iets minder groot. Hierdoor is deze ideaal voor een kleinere tuin, maar ook op een balkon. Het grootste voordeel van deze parasol vind ik de gebruiksvriendelijkheid. De parasol draai je gemakkelijk omhoog en kan je vervolgens goed kantelen. Ideaal voor iemand als ik die graag regelmatig de parasol iets wil kantelen.
  • De Virgoflex is een zweefparasol die 360 graden draaibaar en kantelbaar is. Deze parasol heeft een supermooie kleur grijs met een luxe afwerking. Ik vind deze parasol echt van uitstekende kwaliteit en de prijs dan ook erg betaalbaar voor zo’n mooie parasol.

Comfortabele ligbedden in de tuin

Wanneer je jouw nieuwe parasol hebt uitgekozen, wil je hier natuurlijk wel optimaal van genieten. Nergens geniet je zoveel van buiten als op een ligbed. Een ligbed is heerlijk om in de zon bij te bruinen, maar juist ook in de schaduw zodat je er lang kunt blijven zitten. Ik krijg altijd het ultieme zomergevoel van een ligbed. Je waant je op het strand en op vakantie, maar dan in eigen tuin. Op een ligbed in de schaduw kan je heerlijk relaxen en tot rust komen. 

Top 3 ligbedden

Voor iedere tuin is er wel een passend ligbed. Zowel in een moderne als landelijke tuin past een ligbed. Ook bij Robbies vond ik verschillende ligbedden in het assortiment die mij erg aanspreken. Mijn 3 favoriete ligbedden bespreek ik hieronder.

  • Het Corsica ligbed is een heel licht ligbed die je gemakkelijk in de tuin kunt verplaatsen. De verstelbare rugleuning is erg fijn doordat je hierdoor altijd lekker kunt liggen. Ik vind dit ligbed vooral mooi in een moderne tuin en onder een strakke zweefparasol.
  • Het Beaufort ligbed is een luxe ligbed die erg lekker ligt. Doordat het textilene doek ligt meebeweegt, heb je geen kussen in de rug nodig. Dit ligbed ligt dan ook zó lekker dat ik moeite had om eruit te komen.
  • Het Java ligbed is een prachtig teak ligbed die perfect past in een landelijke tuin. Dit ligbed is verstelbaar, heeft een verfijnde afwerking en is gemakkelijk te verzetten dankzij de wieltjes. Een heel mooi landelijk ligbed dat je tuin helemaal compleet maakt.

 

Hoe zie jouw perfecte schaduwplek in de tuin eruit? Heb jij al een fijne parasol in de tuin? Hopelijk heb ik verder geholpen bij je zoektocht naar jouw nieuwe favoriete plek in de tuin!

 

 

Blog overzicht