Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Tuinmeubelen van strekmetaal: alle voordelen op een rijtje

Geplaatst: 08-04-2022
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

We willen allemaal zo lang mogelijk genieten van tuinmeubels die we aanschaffen. Sinds ik tuinmeubelen van strekmetaal ben tegengekomen, wil ik niet meer anders. Veel organisaties en zakelijke klanten kunnen ook zeker niet meer zonder. Ik leg je graag uit waarom je in 2022 (nog meer) tuinmeubelen van strekmetaal wilt aanschaffen.

Kwaliteit waar je u tegen zegt

Wat is strekmetaal dan precies hoor ik je denken? Dit is zoals de naam het al zegt. Metaal dat is uitgestrekt. Een stevig materiaal waarvan veel tuinmeubelen gemaakt worden. Het herkenbare aan strekmetaal zijn de diamantvormige gaatjes die erin verwerkt zijn. Zo is het toch sterk met een open karakter en is het extra licht van gewicht. De strekmetalen tuinmeubelen die ik bij Robbies zag, zijn voornamelijk van het merk Kettler. Deze naam is gebaseerd op de Kettlotherm laag waarmee het strekmetaal gecoat is. Dit zorgt echt voor een topkwaliteit en daar hecht ik erg veel waarde aan.

Wil je weten wat de voordelen zijn van strekmetaal bij tuinmeubelen? Ik geef je graag meer uitleg.

Voordelen van strekmetalen tuinmeubelen

1. Duurzame tuinmeubelen

Door het sterke strekmetaal breken de onderdelen van jouw tuinmeubelen niet. Ze gaan dus heel lang mee en zijn duurzaam. Dit vind ik persoonlijk een belangrijk voordeel. Het is beter voor het milieu en het scheelt je op de lange termijn ook nog in geld. Win-win dus!

2. Weerbestendige tuinmeubelen

Vind je het gezellig ogen om jouw tuinmeubelen het hele jaar door buiten te laten staan? Dat kan, zonder dat ze wegwaaien! Zeker bij bedrijven zoals restaurants zie ik vaak dat ze juist voor strekmetalen tuinmeubelen gekozen hebben zodat de meubelen niet snel wegwaaien. Dit heeft dus te maken met dat de wind door de gaatjes van het strekmetaal kan.

3. Lichtgewicht tuinmeubelen

Ondanks dat de tuinmeubelen stevig zijn, zijn ze gelukkig niet zwaar. Daarom kun je ze ook makkelijk verplaatsen of stapelen als je ze liever opbergt. Ook een positief voordeel, al zeg ik het zelf. Zeker in een periode wanneer je de tuinmeubelen niet vaak gebruikt. Dankzij het fijn aanvoelende, fluwelen oppervlak, is het ook niet vervelend om de tafel vast te houden tijdens het verplaatsen en voelt het fijn aan wanneer je op het meubel zit of er tegenaan komt.

4. Uv-bestendige tuinmeubelen

Je wilt niet dat jouw nieuwe tuinmeubelen snel verkleuren, want dan kan het ineens een hele andere uitstraling krijgen in jouw tuin. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken met strekmetalen tuinmeubelen van Kettler. Wanneer schaf jij dit materiaal aan?

5. Onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen

Vogelpoep of een klodder mayonaise op jouw tuinmeubelen? Ik heb gemerkt dat het geen probleem is om viezigheid van mijn strekmetalen tuinmeubelen te krijgen. Vlekken kunnen niet in het materiaal trekken door de stevige Kettlotherm laag. Een vochtig doekje erover en voilà! Erg fijn in onderhoud dus.

6. Stabiele tuinmeubelen

Door het stalen onderstel hebben de tuinmeubelen een hoge stabiliteit. Ook de mooi gevormde poten dragen hieraan bij. Nooit meer wiebelende tuinmeubels dus! Met een kussentje in de tuinstoelen zitten ze ook nog eens heerlijk.

 

7. Tijdloze tuinmeubelen

Door de kleur en het materiaal ogen strekmetalen tuinmeubelen erg tijdloos. Ik merk ook dat ze goed te combineren zijn in elke tuin met andere kleuren of materialen.

Bij welke tuinmeubelen kom je strekmetaal tegen?

Dit jaar ga je strekmetalen tuinmeubelen echt vaak tegenkomen. Van tuinstoel, tuinset tot tuintafel; bij veel soorten tuinmeubels wordt dit geweldige materiaal gebruikt. Bij Robbies vind je veel strekmetalen tuinmeubelen van het merk Kettler. Deze zijn in veel verschillen formaten en vormen verkrijgbaar.

Bekijk direct

Meer van Kettler?

Naast strekmetaal is er van dit merk ook een lijn met aluminium tuinmeubelen. Neem een kijkje en laat je verrassen door de kwaliteit van dit topmerk.

Top 10 tuinmeubelen 2022

Er komen ook strekmetalen tuinmeubelen voor in onze tuinmeubel toppers van 2022. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw de tuinmeubel top 10 van 2022

 

Hopelijk heb je nu een goede indruk van de Kettler tuinmeubelen. Word jij net zo fan van strekmetaal als ik?

 

Blog overzicht