Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Tuinmeubeltrends zomer 2022

Geplaatst: 08-07-2022
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

De zomer is alweer even bezig en wat een geluk hebben we met het mooie weer. Maar… zit jij ook nog zonder tuinmeubelen? Heb je geen inspiratie of ideeën wat voor soort tuinmeubelen nou bij jou passen? Ik vertel je graag meer over dé tuinmeubeltrends van deze zomer 2022.

Trend 1 - Ronde of ovale tuintafels

  1. Een ronde tuintafel creëert meer gezelligheid

Zeker met een oneven aantal personen is een ronde tafel gezelliger. Je ziet het vaak bij een rechthoekige tuintafel, dat die 3e persoon net wat verder moet reiken om gezellig een spelletje te kunnen doen. Ook met grotere groepen is een ronde tafel praktischer, vind ik zelf. Je kunt iedereen aankijken en gemakkelijk deelnemen aan een conversatie. Extra gezelligheid dus!

  1. Een ronde of ovale tuintafel heeft geen scherpe hoeken

Ken je dat? Even snel terug naar de keuken lopen voor een drankje, maar door je onhandigheid stoot je tegen de tafel. Auw, dat wordt alweer een blauwe plek. Dit overkomt mij regelmatig. Daarom ben ik blij dat ik gekozen heb voor een ovale tuintafel. Zo heb ik daar geen last meer van. Ook wanneer er kleine kinderen in de buurt zijn, is een ronde of ovale tuintafel de beste uitkomst. Zij kunnen zich dan ook niet met het hoofd stoten aan de scherpe hoeken.

  1. Je hebt geen last van de tafelpoten bij een middenvoet

Vaak zie je bij ronde tafels of ovale tuintafels dat de tafelpoot in het midden zit. Zo kun je gemakkelijk stoelen rondom plaatsen en aanschuiven. Zeg nou zelf, hoe ongemakkelijk is het om te dineren aan een tuintafel met een tafelpoot tussen je benen?

Blog Sofie - Tuinmeubeltrends zomer 2022

Trend 2 – Inklapbare tuintafels

Heb je maar een kleine tuin of een balkon? Wat dacht je dan van een inklapbare tuintafel? Hiermee creëer je snel een zitplaats met tafel voor als je een hapje wilt eten, maar verplaats je hem ook gemakkelijk als je ruimte nodig hebt voor een wasrek.

Ik wil alle tuintafels zien

Trend 3 – Creëer een schaduwplekje

Vaak wordt er een parasol gebruikt om schaduw te creëren in de tuin. Een ronde parasol staat mooi boven een ronde tafel, maar wat kies je voor een ovale tuintafel? Bij Robbies zag ik laatst een langwerpige parasol van Challenger. Deze heeft de afmetingen 260cm bij 350cm. Mocht dit formaat niet geschikt zijn voor jouw tuin, dan zijn tegenwoordig schaduwdoeken ook een perfecte oplossing. Hiermee hoef je niet te stoeien met een zware parasolvoet, maar hangt het doek perfect boven de tuintafel.

Blog Sofie - Tuinmeubeltrends zomer 2022 schaduw

Trend 4 – Ga voor natuurlijke materialen

Ik heb het al eens eerder benoemd in een blog, maar ik ben gek op natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, rotan of bamboe. Deze zie je dan ook zeker terug in mijn tuin. Sinds de coronaperiode ben ik de natuur steeds meer gaan waarderen, net als vele andere mensen.

Ook rope is een populair materiaal. Het is duurzaam en het oogt natuurlijk én modern.

Teakhout blijft ook nog een fijn materiaal om tuinmeubelen van te hebben. Ook dit zie je vaak in combinatie met aluminium tuinmeubelen.

Als laatste zou ik ook de tuinmeubelen van polywood adviseren. Dit materiaal is van kunststof maar het ziet eruit als hout. Voordelen van polywood zijn:

  1. Onderhoudsvrij
  2. Duurzaam
  3. Weersbestendig

Advies voor tuinmeubelen

Vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan contact op met de tuinmeubelexperts van Robbies Tuinmeubelen. Zij geven je graag advies voor de beste tuinmeubelen.

Meer inspiratie?

Meer inspiratie vind je ook in de ruime showroom van Robbies in Hoogeloon. Dé tuinmeubelwinkel in Brabant met meer dan 2500m² aan tuinmeubelen en meubelen.

Robbies Tuinmeubelen in Hoogeloon

Kwaliteit, service en betrouwbaarheid zijn voor Robbies belangrijke waardes die ze uitstralen, in zowel haar webshops als in de fysieke winkel. Voor al jouw vragen kun je dan ook altijd bij het team terecht en ze hechten veel waarde aan goede service. Bovendien vind je naast de tuinmeubelwinkel ook een mooie woonwinkel met alle meubels voor binnenshuis. 

Waarom kiezen voor Robbies?

  1. 5 jaar garantie op Qopps tuinmeubelen
  2. Laagste prijsgarantie
  3. Showroom 6 dagen per week geopend, ook op afspraak mogelijk
  4. Levertijd 1-5 werkdagen (mits voorradig)

Bestel tuinmeubels online

 

Blog overzicht