Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

5 Tips voor het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin

Geplaatst: 12-07-2021
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

Beleef het vakantiegevoel in eigen tuin! Je hoeft niet ver van huis te gaan om een heerlijke zon, zee en zomerervaring te hebben. In eigen tuin kun je een fijne sfeer creëren die je aan een vakantie doet denken. Rust en ontspanning staan hierbij centraal. Steeds vaker krijgen wij dan ook de vraag hoe je een vakantiegevoel in de tuin kunt verwerken. Ik geef je een aantal stylingtips waardoor je deze zomer nog kan genieten, gewoon thuis.

Zomerse tuinstoelen

Genieten in de tuin doe je natuurlijk door lekker op tuinstoelen in de zon te zitten. De Vero kuipstoel haalt direct de zomer in huis! Deze kuipstoel staat dan ook zeker bij mij in de tuin. De trendy tuinstoel in combinatie met leuke kussens roept direct het gevoel van vakantie op.

Zoek je een soortgelijke stoel, maar dan voor aan de tuintafel? Ontdek dan de Faros tuinstoel. Wat ik zo leuk vind aan deze tuinstoelen is de moderne afwerking met een hele sfeervolle look. Het nylon vlechtwerk wordt gecombineerd met aluminium voor een tijdloze uitstraling. Deze stoel is weersbestendig waardoor je er jarenlang van kunt genieten. Ik hou zelf heel erg van dit soort stoelen en bij veel tuinontwerpen past het goed in de tuin!

Robbies Tuinmeubelen - Hippe tuinstoelen 

Gezellig samen eten

Nergens zit je zo gezellig samen aan tafel als aan een picknicktafel vind ik. Een picknicktafel vind ik er namelijk altijd zomers uitzien. Gezamenlijk eten, barbecueën, spelletjes spelen; aan deze tafel kan het allemaal. Op vakantie nemen we vaak uitgebreid de tijd om lang aan tafel te zitten. Met een picknicktafel breng je dit terug in de tuin.

Bekijk de picknicktafels

Relaxen in de tuin

Haal het gevoel van een luxe strandtent in huis met de Marakesh loungeset. Een goede loungeset kan niet ontbreken in de tuin. Hierop kan je de hele dag lekker in de tuin ontspannen, zonnen, cocktails drinken of een goed boek lezen. De Marakesh loungeset is een persoonlijke favoriet vanwege de comfortabele zitting. Dankzij de dikke kussens kan je hier echt de hele dag op vertoeven.

En wat dacht je van de Amazonas hangstoel. Mijn voorkeur gaat uit naar deze loungeset vanwege de uitstraling die past bij een Mediterrane tuin. Perfect om onder een grote boom in de tuin te hangen.

Fijne schaduwplek

Zoek jij ook graag de schaduw op tijdens je vakantie? Ik vind  dat een fijne schaduwplek in de tuin niet kan ontbreken. Een goede schaduwdoek zorgt ervoor dat je helemaal kan genieten van de tuin. Bij warm en zonnig weer, kun je hier rustig zitten. Onmisbaar in de tuin! Mijn favoriete parasol voor veel schaduw is de Virgoflex parasol. Deze grote parasol is 360 graden draaibaar en kantelbaar. Je kunt de parasol dus altijd zo verstellen dat je in de schaduw zit. Ideaal in iedere zomerse tuin! Ik schreef al eens eerder over het maken van een schaduwplek in de tuin, dat lees je in dit blog.

Robbies Tuinmeubelen - Parasol voor in de tuin

Heerlijk liggen en zonnen in de tuin

Lig jij het liefst de hele vakantie op een ligbed aan het water? Ik in ieder geval wel! Op een ligbed ervaar je direct een vakantiegevoel. Een ligbed zorgt ervoor dat je heerlijk kunt relaxen. Even lekker achteroverliggen in de zon. Een luxe op warme en zonnige dagen. Een ligbed is ideaal om te zonnebaden of om een boek te lezen. Ikzelf ben verliefd geworden op het Java ligbed. Een ligbed van teakhout dat ingeklapt kan worden. Door het teakhout creëert dit ligbed direct veel sfeer in de tuin.

Andere tips voor het vakantiegevoel in huis:

  1. Combineer de meubelen met gekleurde kussens en plaids.
  2. Leg een groot buitenvloerkleed neer, dit voelt niet alleen lekker aan, maar ziet er ook fantastisch uit.
  3. Denk aan sfeervolle buitenverlichting voor de zwoele zomeravonden.
  4. Een vuurkorf brengt veel sfeer en gezelligheid in de tuin. Ook ideaal als het een beetje afkoelt, maar jullie nog buiten willen zitten.
  5. Gezellige buitenservice zorgt ervoor dat je leuk buiten gezamenlijk kunt dineren.
  6. Steek regelmatig de barbecue aan voor het zomerse gevoel.

Hopelijk heb je wat aan de tips en kan je het ultieme vakantiegevoel in de tuin creëren. Waardoor beleef jij het ultieme vakantiegevoel in de tuin?

 

Blog overzicht