Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Loungen in de voorjaarszon

Geplaatst: 01-04-2021
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

Wat een geluk hebben we gehad dat het zonnetje zich weer een paar dagen liet zien. De warmere temperaturen, de fluitende vogeltjes, de kleurrijke bloemen… Ik word er altijd zo blij van! De voorjaarszon zorgt ervoor dat we met z’n allen zin krijgen om lekker te chillen in de tuin. Maar is jouw tuin er al klaar voor? Ik vertel je graag over de populairste tuinmeubelen om te loungen.

Luxe loungesets

Een loungeset. Wie heeft er nog geen in zijn tuin? Zeker nu de zomertijd weer is ingegaan, zitten we ’s avonds langer buiten om van de ondergaande zon te kunnen genieten. Zo heb ik laatst een aantal moderne loungesets bij Robbies bekeken. Binnen, maar ook buiten hebben zij diverse tuinmeubelen en tuinsets opgesteld staan. Heel handig als je er een paar wilt testen. Op dit moment is Robbies Tuinmeubelen in Hoogeloon op afspraak geopend.

Mijn oog viel op de volgende twee moderne loungesets.

  1. San Miguel loungeset: Een top loungeset van zeer goede kwaliteit. Het aluminium frame met poedercoating in combinatie met het teakhout zorgt voor een trendy uitstraling. Je kunt kiezen uit wit of antraciet. Prettig aan deze loungeset vind ik dat het uiteinde van beide kanten nog een extra tafeltje heeft. De comfortabele kussens zijn gemakkelijk schoon te maken, bestand tegen vlekken, waterafstotend, ademend en schimmelresistent. Ideaal toch?!
  2. Vita loungeset: Handig bij deze hoek loungeset vind ik de verstelbare rugleuning aan de zijkant. Zo kun je dus ook languit op de bank liggen met een boek, net alsof je op een ligbed ligt. Uniek aan deze loungeset is de in hoogte verstelbare salontafel. Een multifunctionele loungeset die ook nog eens onderhoudsvrij is door het aluminium frame en de kussens met speciale coating.

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Loungeset in de tuin

Met een luxe loungeset maak je het zo comfortabel mogelijk in je tuin!

Alle loungesets bekijken

Relaxen in een hangstoel

Tegenwoordig zie je ook vaak van die leuke hangstoelen voorbijkomen. Van die schommelstoelen met een extra dik kussen waar je helemaal in kunt wegkruipen. Heerlijk, maar je hebt er natuurlijk wel de ruimte voor nodig. Wat me opviel is dat bijna alle hangstoelen van Robbies een eigen frame hebben waar het ‘schommelei’ aan hangt. Je hoeft het dus niet aan het plafond te bevestigen.

Ook hier gaat mijn voorkeur uit naar de natuurlijke kleuren, maar je hebt ze ook in het antraciet of grijs. Goed om te weten is dat ze allemaal worden geleverd inclusief lekker dikke kussens. Ik heb nu al zin om te gaan chillen! Oh en wil je graag met z’n tweeën relaxen in zo’n toffe hangstoel? Laatst heb ik de Double Crazy hangstoel geprobeerd. Heerlijk, ook in je eentje als je extra veel ruimte wilt. Wist je al dat je ze binnen en buiten kunt plaatsen?!

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Crazy hangstoel

Hangstoelen van Robbies

Ga voor een comfortabel ligbed

Heb je geen plek voor een grote loungeset in de tuin? Of heb je maar een klein balkon? Met een ligbed kun je natuurlijk ook al lekker zonnebaden. Een zwart of grijs ligbed past mooi bij een moderne look vind ik zelf. Twee leuke opties zijn het Beaufort ligbed (antraciet) en het Corsica ligbed (zwart). Beide lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Door het textilene doek is een kussen niet altijd nodig. De verstelbare rugleuning zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten.

Zelf gaat mijn voorkeur uit naar houten tuinmeubelen. Bijvoorbeeld een ligbed van teakhout. Het Java ligbed is gemaakt A-kwaliteit teakhout uit Indonesië. Bij het testen van dit ligbed heb ik een pluspuntje ontdekt. De verhoging bij de knieën zorgt voor rust in de benen. Let wel op, voor het behouden van de teakkleur, raad ik aan een speciale teakprotector te gebruiken.

Meer ligbedden

Moderne of houten tuinbank

Een andere optie voor als je geen grote tuin hebt is een tuinbank. Hier heb ik er ook een paar van bekeken en getest. Nu had ik het eerder over mijn voorkeur voor natuurlijke kleuren, maar toch vind ik de Moda tuinbank van Robbies ook ontzettend mooi. Deze zwarte tuinbank is gemaakt van wicker in combinatie met aluminium. Wil je er bijpassende tuinstoelen bij? De Moda kuipstoel is er in het zwart, maar ook in een nature kleur.

Ben je sowieso fan van hout? Je vindt bij Robbies ook veel houten tuinbanken. De Elephant, Selamat en de Sevilla tuinbank zijn van teakhout en verkrijgbaar in diverse afmetingen.

Twijfel je over echt hout? Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor de Arezzo tuinbank, gemaakt van polywood. Een kunststof tuinbank met houtlook die een strakke uitstraling geeft aan je tuin. En deze is ook weer mooi te combineren met andere Arezzo tuinmeubelen zoals een tuintafel en tuinstoel.

Voor extra comfort raad ik aan om tuinstoelkussens toe te voegen.

De tuinbanken van Robbies

Parasol voor extra bescherming

De voorjaarszon is heerlijk maar ook gevaarlijk. Zodra de eerste zonnestralen komen, zorg ik dat ik me goed insmeer met zonnebrandcrème. Wil je jezelf extra goed tegen de zon beschermen? Plaats dan ook een parasol in de tuin. Er is tegenwoordig veel keuze in vormen, afmetingen en kleuren. Het fijne aan een zweefparasol of kantelbare parasol, is dat er gemakkelijk nog meer schaduw gecreëerd kan worden.

Vergeet bij het kopen van een parasol niet een parasolvoet aan te schaffen. Gelukkig voorzien de medewerkers bij Robbies je graag van het juiste advies.

Alle parasols bekijken

Accessoires voor de tuin

Ben je op zoek naar leuke accessoires voor bij je loungeset of tuinset? Kijk eens naar het blog dat ik schreef ‘van binnen naar buiten’.

Tuininspiratie nodig?

Wil je graag eerst inspiratie opdoen? Dat kan natuurlijk ook! Maak gemakkelijk een afspraak online en plan jouw winkelbezoek bij Robbies Hoogeloon in wanneer het jou uitkomt. Handig om te weten is dat ze 7 dagen per week geopend zijn.

Maak een afspraak

 

Blog overzicht