Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Meimaand tuinmaand

Geplaatst: 23-04-2021
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

De maand mei is dé maand waarin we vaak extra aandacht geven aan het huis maar ook aan de tuin. De lentekriebels komen bij mooi weer lekker naar boven en ik krijg altijd zin in iets nieuws. Een fris kleurtje op de muur, andere meubels of nieuwe accessoires. Niet alleen binnen in huis dus maar ook buiten in de tuin of op het terras. We plaatsen (nieuwe) tuinmeubelen, veel groen en kleurrijke bloemen. Alles is klaar voor het voorjaar!

Lekker buiten tafelen

Kijk jij er ook al zo naar uit? Dat we straks weer lekker buiten kunnen eten. In de maand mei zijn de temperaturen vaak al warmer en genieten we langer van de ondergaande zon. Maar is jouw tuin daar al klaar voor? Onlangs ging ik bij Robbies op zoek naar mooie tuintafels voor in mijn nieuwe tuin. Hieronder licht ik mijn top 5 toe.

  1. Perth tuintafel: een ronde eettafel met draaiplateau. Hoe handig is dat! Zeker op een gezellige borrelavond met familie of vrienden (als het weer mag natuurlijk). Ideaal vind ik dus dat alle hapjes in het midden staan en dat je door middel van het draaien overal bij kan. De Perth tafel is een ruime dining tuintafel met plek voor 6 personen. De toplaag van het tafelblad bestaat uit een keramische laag en is daardoor onderhoudsvriendelijk.
  2. Admiral tuintafel: een stoere tuintafel met keramisch tegelblad. Heb je een grote familie? Dan raad ik je deze tuintafel aan. Er passen maar liefst 8 stoelen aan.
  3. Kings tuintafel: een mooie tuintafel passend bij een industriële of moderne tuininrichting. Ook deze heeft een keramisch tafelblad en is dus gemakkelijk in onderhoud. Dat vind ik persoonlijk ook wel belangrijk!
  4. Arezzo tuintafel: van deze tafel zijn verschillende maten verkrijgbaar. Je hebt de keuze! Houd je van een natuurlijk sfeer in de tuin? De Arezzo tuintafels hebben een polywood (houtlook) blad in combinatie met een aluminium frame.
  5. Kasar tuintafel: een massief teakhouten tuintafel voor een robuuste uitstraling. Past naar mijn idee perfect bij een natuurlijke of landelijke tuininrichting.

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Meimaand Tuinmaand - Tuintafels

Een heleboel keuze dus, maar bij Robbies zijn nog meer tuintafels te vinden. Zoals in een eerder blog al verteld gaat mijn voorkeur uit naar een tuin met veel natuurlijke elementen. Zelf zou ik dus voor een houten tuintafel gaan.

Bekijk alle tuintafels

Comfortabele tuinstoelen

Bij een nieuwe tuintafel, horen natuurlijk ook goede tuinstoelen! Ik vind het zo heerlijk om na een lange werkdag lekker weg te dommelen in een comfortabel zittende tuinstoel of loungestoel. Ook hier heb ik er een paar van getest en ik geef je graag mijn advies.

  1. Memphis tuinstoelideaal want deze is verstelbaar door middel van een drukknop aan de binnenzijde van de stoel. Je kunt lekker languit gaan relaxen dus.
  2. Almeria tuinstoel: wanneer je van klassiek en elegantie houdt, dan is deze stoel iets voor jou. Het materiaal van de stoel is wicker en daardoor is hij bestand tegen alle weersomstandigheden. Goed om te weten is dat hij verkrijgbaar is in twee kleuren. Mijn voorkeur gaat uit naar de white grey variant.
  3. Hollywood loungestoeleen pluspunt van deze verstelbare loungestoel vind ik de hoge rugleuning. De Hollywood loungestoel kun je tevens perfect combineren met de verstelbare loungebank en in hoogte verstelbare tuintafel. Wil jij een complete set van bijpassende tuinmeubelen? Ga dan voor de Hollywood loungeset.
  4. Nadia tuinstoeleen goedkope tuinstoel met verstelbare rugleuning. Deze is te bedienen met de hendel aan de zijkant van de tuinstoel. De Nadia stoel is lichtgrijs van kleur, maar is ook beschikbaar in de kleuren antraciet (Verona) en grijs/bruin (Modena).

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Meimaand Tuinmaand - Tuinstoelen

Eerder in het blog noemde ik al de Arezzo tuintafel. Ben je op zoek naar bijpassende tuinstoelen? In de Arezzo serie zijn ook fijne tuinstoelen te vinden, maar ook een tuinbank en picknickbank. De Arezzo textilene tuinstoel en de Arezzo wicker tuinstoel zijn naar mijn mening beide erg praktisch doordat ze stapelbaar zijn. Voor meer comfort of een leuke afwisseling aan tafel, kun je kiezen voor de Arezzo standenstoel. De rugleuning en zitting zijn ook van textileen zoals de gewone tuinstoel, maar deze kan ook nog versteld worden in verschillende standen zodat je van meer comfort kunt genieten.

Alle tuinstoelen van Robbies

Creëer schaduw met een luxe parasol

Wat is er nu lekkerder dan heerlijk luieren in de tuin met mooi weer? De zonliefhebbers, zoals ik, zullen wellicht vaak zonder parasol genieten. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ook tijdens het eten buiten wil je niet altijd pal in de zon zitten. Creëer daarom schaduw in je tuin met een luxe parasol van Robbies! Ik geef je graag een paar leuke tips voor een goede parasol.

De Challenger parasol is een luxe zweefparasol die gemakkelijk te kantelen is. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en uitvoeringen. Zelfs met ledverlichting aan de binnenkant van de parasol! 

De Riva parasol is een luxe en moderne parasol met kantelsysteem. Ook deze parasol hebben een moderne, strakke uitstraling. Erg handig is dat de Riva is uitgerust met een easy-up opdraaimechanisme. De ø3,5 meter en ø4 meter parasols hebben een dikkere mast en geen kniksysteem zodat ze beter bestand zijn tegen weersinvloeden. Er zijn diverse kleuren en afmetingen beschikbaar.

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Riva parasol

Tip van Sofie: zorg ervoor dat je de juiste parasolvoet gebruikt bij jouw parasol. Er zijn verschillende gewichten beschikbaar. Vergeet ook niet om je parasol goed te beschermen tegen eventuele weersinvloeden zoals regen. Bij Robbies vind je diverse mogelijkheden voor een parasolvoet en parasolhoes.

Parasol en accessoires

Bereid je voor op de maand mei! Zorg dat je er lekker bij zit met loungestoelen, een mooie tuintafel en natuurlijk een parasol tegen de zon. De meivakantie staat voor de deur dus tijd genoeg om op tuinmeubeljacht te gaan. 

Wil je graag meer weten over de lounge tuinmeubelen van Robbies? Lees dan snel het blog over 'Loungen in de voorjaarszon' dat ik eerder al schreef.

 

Blog overzicht