Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Tuininspiratie voor de zomer

Geplaatst: 21-05-2021
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

Het lijkt misschien nog ver weg maar de zomer komt steeds dichterbij! De temperaturen gaan gelukkig omhoog en daardoor hebben we veel zin om buiten te zijn. De zomer doet mij denken aan die heerlijke, warme zomeravonden waar we gezellig kunnen tafelen met vrienden of familie in de tuin. Maar is jouw tuin of balkon hier al klaar voor?

Gezellige & sfeervolle zithoek

Hoe heerlijk is het als de zithoek in de tuin of op het balkon gezellig en sfeervol is aangekleed? Ik kan er zo van genieten! Je hebt misschien al wel een nieuwe loungeset of een tuintafel met comfortabele tuinstoelen aangeschaft. Maar… heb je ook al gedacht aan een leuke eyecatcher en accessoires?

Een nieuwe blikvanger voor in je tuin vind ik toch wel de Judy tuinbank met polystone blad in betonlook. Het onderstel is van aluminium in acacia houtlook waardoor hij tegen alle weersinvloeden kan. Zeker wanneer je een stoere en robuuste uitstraling wilt creëren, is dit dé bank! Je kunt kiezen uit twee maten en hij is bij Robbies uit voorraad leverbaar. Wil je een matchende tuintafel? Hij is ook verkrijgbaar in tuintafel met betonlook

Als we het hebben over accessoires, denk ik aan leuke buitenverlichting, een dienblad met kaarsen (bijvoorbeeld die van WoodWick) of een kleurrijke plaid. Een tuinkussen op je tuinstoel vind ik ook zeker een aanrader. Het zit zachter en is net wat warmer, mocht het af gaan koelen. Bij Robbies hebben ze deze in verschillende uitvoeringen: een neutrale kleur zoals beige of antraciet, maar ook gestreept. Zeker als het wat sneller afkoelt, kun je je zo gemakkelijker warm houden.

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Accessoires voor de tuin

Wist je dat je met een parasol ook de warmte bij je houdt? Overdag profiteer je ervan om schaduw te creëren, maar ’s avonds zorgt het opengeklapte doek ervoor dat de warmte onder de parasol blijft. Zo kun je nog langer buiten blijven zitten.

Robbies in Hoogeloon heeft een uitgebreid assortiment aan parasols. In mijn vorige blog benoemde ik al de Challenger en Riva parasols. Een andere zeer voordelige zweefparasol is de Virgoflex parasol van Lesli-living. Deze past goed bij een moderne tuininrichting door de vierkant vorm en de grijze kleur. Wat ik erg praktisch vind aan deze parasol is dat hij 360 graden draaibaar is én kantelbaar. Gelukkig zijn de parasols van deze tijd goed ontwikkeld om zoveel mogelijk schaduw te creëren. Want zelf nou zelf: Hoe vervelend is het als de parasol niet de schaduw op de gewenste plek geeft ;-). Goed om te weten is dat deze uit voorraad leverbaar is, dus je kunt hem direct meenemen vanuit de winkel.

Om te zorgen dat de parasol goed staat, raad ik je aan een goede parasolvoet te kiezen. Sommige parasols hebben een zwaardere voet nodig dan de andere. Bij Robbies adviseren de medewerkers er je graag over. En niet te vergeten, een beschermhoes! Mocht het weer deze zomer nu opeens minder mooi zijn, dan is het ook wel handig om een fijne parasolhoes te hebben.

Alles voor de parasol

Barbecueën in de zomer

Zie je het al voor je? Deze zomer barbecueën met vrienden of familie. Zoals het er naar uit ziet, mogen we deze zomer ook weer meer personen thuis ontvangen. Of je nu met een klein gezelschap of groot gezelschap bent, een barbecue is altijd een goed idee! Past niet iedereen aan de tafel? De picknickbank is prima plek om kinderen aan te plaatsen. Ik heb twee tips voor je!

  1. Arezzo picknicktafel: een fijn tuinmeubel gemaakt van polywood (kunststof met houtlook) met een strakke uitstraling. De bank is onderhoudsvriendelijk en kan buiten blijven staan.
  2. Picknicktafel grenen: een voordelige picknickbank van dikke grenen planken. Geïmpregneerd dus bestand tegen weersinvloeden. Praktisch aan deze picknicktafel is dat er een ronde opening in het midden zit voor een parasol. Tevens kunnen hier de bankjes opgeklapt worden zodat uitstappen gemakkelijker is. Deze picknicktafel is in twee maten verkrijgbaar.

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Picknickbank

Ik houd er wel van om bij een barbecue helemaal uit te pakken. Allerlei heerlijke hapjes en drankjes klaarmaken, zodat er voor iedereen voldoende lekkers bijzit. Maar die wil je dan natuurlijk ook over uitstallen. Zit je lekker op een loungeset, dan kom je soms wel plek tekort. Wat is er dan handiger om een extra tafel te hebben? Veel loungesets van Robbies hebben bijpassende bijzettafels of hockers? Altijd handig om een dienblad met sausjes of schaaltjes met hapjes op te plaatsen.

Bekijk alle bijzettafels en hockers

Ronde tuintafels

Je kunt een ronde tuintafel natuurlijk gebruiken voor een diner in de tuin, maar ook wanneer hij wat kleiner is is het handig als extra tafel. Persoonlijk vind ik een ronde tuintafel veel gezelliger. Het voordeel van een ronde tuintafel is dat je iedereen kunt aankijken en fijner gesprekken kunt voeren. Je kunt een ronde tuintafel ook gemakkelijker ergens plaatsen, je bent tenslotte niet gebonden aan de hoeken. Een derde voordeel is dat ronde tuintafels extra veilig zijn voor kleine kinderen. Er zitten geen scherpe punten aan dus kunnen ze zich ook niet stoten.

Bij Robbies heb je diverse mogelijkheden. Uiteraard kun je weer kiezen uit een houten tuintafel of een tuintafel van strekmetaal.

  1. Amazone ronde tuintafel: van teakhout dus duurzaam, weersbestendig en onderhoudsvriendelijk.
  2. Kentucky ronde klaptafel: ook van teakhout. Inklapbare tuintafel dus gemakkelijk er bij te pakken en op te bergen.
  3. Kettler ronde tuintafel: van strekmetaal met stalen onderstel waardoor hij erg stabiel is. Net als de teakhouten tuintafels, zijn deze ook weersbestendig en onderhoudsvriendelijk. Hij is verkrijgbaar in meerdere afmetingen.
  4. Arezzo ronde tuintafel: wil je bij de Arezzo picknickbank een bijpassende tafel? Kijk dan eens naar de ronde Arezzo tuintafel. Deze heeft een doorsnede van 150cm en is dus prima toe te voegen als extra tafel bij een etentje in de tuin.

Robbies Tuinmeubelen - Blog Sofie - Ronde tuintafels

Bekijk alle tuintafels

Wekelijks hebben ze bij Robbies diverse tuinmeubelen in de actie! Wil je meer weten? Bekijk dan alle aanbiedingen via onderstaande link.

Aanbiedingen tuinmeubelen

 

Blog overzicht