Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

5 Tips voor een landelijke of natuurlijke tuin

Geplaatst: 10-04-2024
Door: Sofie

Categorie: Tuinmeubeltrends en -tips

Wie al eerder blogberichten van mij heeft gelezen, weet dat ik een liefhebber ben van landelijke (tuin)meubelen. Ik hou ervan om een oase van rust en gezelligheid te creëren, al is het binnen, buiten, in een grote tuin of op een klein balkon. Daarom deel ik graag mijn tips en inspiratie om jouw buitenruimte om te toveren naar een landelijk tuinparadijs.

een landelijke en natuurlijke tuininrichting

We leven inmiddels in een tijd dat we steeds meer verlangen naar verbinding met de natuur. Waarom zouden we dat dus niet naar huis, of eigenlijk beter gezegd, onze tuin halen? Ik geef je graag een aantal tips om dit zelf te verwezenlijken.

Tip 1: ga voor houten tuinmeubelen

Er gaat niets boven de warme en natuurlijke uitstraling van houten tuinmeubelen. Kies voor een grote houten tuintafel met bijpassende banken en stoelen om een gezellige eethoek te creëren waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van lange zomeravonden.

Mijn oog is gevallen op de houten loungeset Sabang, gemaakt van A-kwaliteit teakhout uit Indonesië. De tuinmeubels zijn gemaakt van hout dat garant staat voor een eerlijke, verantwoorde en duurzame houtwinning. Bij deze tuinmeubelserie kun je kiezen uit een 2-zits, 3-zits loungeset of juist een hoekbank met salontafel. 

Houten tuinmeubels Sabang

Houten tuinmeubel voor een balkon of kleine tuin

Heb je niet zo'n grote tuin of juist maar een klein balkon, maar wil je toch een landelijke sfeer creëren? Dan is de Kentucky klaptafel wel een goed idee. Deze teakhouten klaptafel voor het balkon is er in het rond of rechthoek én diverse afmetingen. Doordat de tafels inklapbaar zijn, kun je ze ook gemakkelijk opbergen.

2 behandelmogelijkheden voor teakhout

  1. Vergrijzen: laat het houten tuinmeubel vergrijzen door het weer. Je krijgt hierdoor een natuurlijke zilverglans.
  2. Olie: behandel het houten tuinmeubel met een speciale teakhoutolie voor het behoud van de kleur.

Mijn advies gaat uit naar het behandelen van teakhouten tuinmeubelen met speciale oliën. Dit helpt niet alleen om hun natuurlijke schoonheid te behouden, maar verlengt ook hun levensduur door bescherming te bieden tegen weersinvloeden.

TIP 2: tuinmeubelen van wicker

Voor een ontspannen loungehoek in je tuin zijn wicker loungesets ideaal. Ik ben dol op de zachte kussens in aardetinten die zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Voeg wat decoratieve kussens en plaids toe voor extra comfort en stijl.

Loungeset van wicker

Een prachtige wicker loungeset die ik laatst tegenkwam, is de San Fransisco loungeset. Deze set bestaat uit een loungebank, 2 stoelen en 2 tafeltjes. De set is een mooie combinatie van wicker en acaciahout.

San Fransisco tuiinset

Loungestoel van wicker

Heb je niet zo veel plaats maar wil je wel graag veel comfort? Ga dan voor een loungestoel van Wicker, bijvoorbeeld de Casablanca loungestoel met voetsteun.

4 redenen om voor wicker te kiezen

  1. Natuurlijke uitstraling: door het vlechtwerk geeft het een organische vorm aan het tuinmeubel
  2. Duurzaamheid: gemaakt van hoogwaardig kunststof materiaal dat eruitziet en aanvoelt als natuurlijk rotan, maar veel duurzamer is
  3. Comfortabel: de natuurlijke vezels zorgen voor een zachte en toch stevige zitting
  4. Onderhoudsvriendelijk: weersbestendig en gemakkelijk in onderhoud

Lees hier meer over het onderhoud van tuinmeubelen

TIP 3: minder onderhoud met houtlook tuinmeubelen

Hoewel polywood geen natuurlijk materiaal is, heeft het wel een authentieke houtlook die perfect past bij een landelijke inrichting. Het biedt de warmte en charme van echt hout, maar vereist minder onderhoud en is bestand tegen de elementen. In tegenstelling tot echt hout, vereisen polywood tuinmeubelen weinig tot geen onderhoud. Ze hoeven niet te worden geschuurd, gebeitst of geolied en kunnen eenvoudig worden gereinigd met een mild schoonmaakmiddel en water.

Lees meer over weerbestendige tuinmeubels van Robbies

Mijn top 3 polywood tuinmeubelen

  1. Arezzo ronde tafel van 120cm of 150cm
  2. Son ovale tuintafel met polywood tafelblad
  3. Arezzo bijzettafeltjes van polywood

Polywood tuinmeubelen

TIP 4: kies organische vormen

Meubelen met organische vormen voegen visuele interesse toe aan je tuin. Ze creëren een speels en dynamisch effect dat de aandacht trekt en een gevoel van beweging en levendigheid geeft aan je buitenruimte. Door te kiezen voor meubelen in organische vormen, breng je een gevoel van harmonie en evenwicht in je tuin. Deze vormen weerspiegelen de natuurlijke patronen en structuren die je in de omgeving vindt, waardoor een samenhangend en uitnodigend geheel ontstaat.

Wat zijn organische tuinmeubelen?

  1. Hangstoelen, chillstoelen of een schommelei
  2. Ronde kuipstoelen of tuinstoelen

Hier vind je mijn tips

TIP 5: decoratie en accessoires van natuurlijke materialen

Voeg decoratieve elementen toe aan je tuin zoals houten kratten, rieten manden, gevlochten manden en keramiek met natuurlijke kleuren en texturen. Deze elementen zorgen voor een authentieke en sfeervolle uitstraling.

Bezoek de showroom van Robbies in Hoogeloon om veel meer accessoires voor je tuin te vinden. Het klantvriendelijke personeel is er om jouw deskundig advies te geven. 

 

Blog overzicht